Cum ne îmbrăcăm la petrecerea de Crăciun și Revelion? Tips & tricks de la Valentina Bălașa Ario, consilier de stil

05/12/2019 by

pexels-photo-2754746

În apropierea unor evenimente semnificative, reprezentantele sexului frumos spun adesea că nu au cu ce se îmbrăca, deși au șifonierul plin cu haine. Aceste îngrijorări legate de modul de prezentare cresc atunci când există un cod vestimentar recomandat sau când se fac fotografii la panoul de oaspeți.

Valentina Bălașa Ario, consilier de stil și lector al Atelierului de stil vestimentar feminin susținut la Fundația Calea Victoriei, din 23 ianuarie 2020, ne oferă o serie de recomandări pentru a gestiona relaxat aceste momente.

În cazul reprezentantelor sexului frumos, care au un stil vestimentar relaxat, casual, sunt șanse mari să intre în panică atunci când trebuie să părăsească zona de confort și să se îmbrace elegant. Poate să fie nunta unei prietene, un interviu, un eveniment de business, de la care nu ar putea lipsi, sau o petrecere de Crăciun cu dress code, oferită de firma angajatoare.

Schimbări seminificative?

Atunci când se trece prin schimbări bruște de greutate și măsurile actuale nu mai corespund cu hainele din garderobă sau când stilul de viață suferă schimbări semnificative, într-un timp foarte scurt, hai să vedem ce e de făcut.

Pentru evenimentele și petrecerile din preajma sărbătorilor de iarnă este recomandat să se păstreze stilul personal si să se introducă doar câteva elemente glam, care să marcheze faptul că este un moment festiv.

O tentație des întâlnită, în preajma Crăciunului, este investiția în haine cu tematică de sărbători: haine cu reni, Moș Crăciun, brăduț și alte simboluri associate. Aceste haine, deși sunt vesele, se vor purta pe o perioadă foarte scurtă de timp și în puține ocazii. Pentru garderoba ta, pe termen lung, sunt o cheltuială inutilă. Dacă tot investești în haine, ar fi bine ca acestea să îți servească și în alte ocazii. O combinație de haine neutre, din materiale prețioase, naturale, cu accesorii de accent reprezintă o alegere mult mai inspirată. Când spun materiale prețioase, mă refer la materiale naturale.

Dacă sărbătorile în familie se petrec între prietenii apropiați, în zona casei sau într-o cabană de munte, putem alege tricotaje sau țesături din cașmir sau din lână fină: haine casual, confortabile și texturate.

pexels-photo-1028927

 

Când mergem la o petrecere în familie, putem folosi accesoriile uzuale sau putem folosi anumite elemente care amintesc de iarnă. De exemplu, o broșă, cercei sau un pandantiv prețios în formă de fulg de zăpadă sau steluță. Sunt la modă, în acest sezon, tricotajele brodate cu perle perfecte pentru o petrecere de Crăciun în familie și care amintesc de bulgării de zăpadă.

Dacă petrecem sărbătorile într-un cadru festiv, putem folosi mătasea sub formă de tafta, voal, dantelă sau catifea și stofele fine, din lână și cașmir.

De asemenea, lurexul și paietele sunt potrivite pentru astfel de ocazii. Putem alege bluze elegante sau corsete în combinație cu fuste sau pantaloni. Putem purta rochii cocktail sau black tie, în funcție de gradul de formalitate al petrecerii. Pentru evenimentele de seară, vă recomand accesoriile statement, vizibile, care ies în evidență prin unicitate: de la bentița cu perle, cercei (sau un singur cercel mare), până la broșe sau un colier elegant.

O precizare importantă: nu le punem pe toate odată, ne alegem un singur accesoriu-vedetă. Vă recomand să investiți în accesorii din materiale veritabile: aur, argint, perle, cristale sau în bijuterii de autor.

Un gest mai puțin inspirat, deși i-aș zice mai degrabă şablon, este alegerea unei ținute *de foc* la petrecerea de Crăciun, pentru că există o probabilitate mare ca multe alte persoane să fie îmbrăcate în roșu. Se poate alege această culoare, dar în alte nuanțe.

Nepotrivirea ținutei cu situația: temperatura de afară, locul, momentul zilei, gradul de formalitate este un lucru de care trebuie ținut cont, pentru că te poate face să te simți inconfortabil. În mod normal, cel care face invitația specifică și câteva detalii despre ținuta recomandată.

Cel mai bine este să se întrebe din timp care este ținuta recomandată de gazdă, pentru că există situații când aceasta nu cunoaște în profunzime codul vestimentar.

Vă dați seama cât de ciudat ar arăta o petrecere la care invitații vin îmbrăcați trecând prin tot codul vestimentar, de la pantaloni scurți, blugi, până la smoking și rochie lungă de seară?

În concluzie, dacă vrei să fii bine îmbrăcată de sărbători, alege haine în stilul tău, din materiale prețioase și elegante, care să te reprezinte deplin și în alte situații și care să-ți permită să strălucești așa cum meriți.

1 Comment
  1. Ai dreptate cu cheltuiala inutila, dar… uneori tocmai acele cheltuieli te relaxeaza si te fac sa te simti bine. Daca te duci sa cumperi doar ce iti este necesar si care poate fi folosit in mai multe ocazii, este ca la market; in loc sa cumperi prajitura gata facuta si sa te bucuri de ea, tu cumperi faina si zahar si … sa faci prajitura. Multa munca si iti trece pofta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
December 2019
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact