Cum porți pantofi cu toc înalt, fără să îți ucizi picioarele

11/08/2015 by
Bună! Sunt Andreea și sunt dependentă de pantofi! Așa aș începe dacă ar exista o întâlnire a Obsedaților de Pantofi Anonimi. De-a lungul timpului am purtat tot felul de pantofi: cu talpă groasă, cu talpă subțire, cu toc înalt, jos, gros, cui. Nu cred că există model de pantof pe care să nu îl fi încercat încă. Ce am învățat? Că este foarte important să știi cum să porți pantofi cu toc înalt, astfel încât să nu le faci rău picioarelor tale.

cum purtam pantofii cu toc inalt

Pentru că îmi plac structurile, o să te ajut să descoperi ce am descoperit eu, împărțind sfaturile mele în mai multe categorii: o să descoperi câteva reguli de bază pentru shoppingul de pantofi, câteva tips&tricks pentru confort și câteva recomandări personale legate de mersul pe tocuri.

Reguli de bază pentru când cumperi pantofi cu toc înalt

Testează!

Un prim sfat pe care ți-l pot da este să încerci diferite tipuri de pantofi, pentru a descoperi care este modelul care te avantajează și care îți place cel mai mult. Nu are rost să porți tocuri foarte înalte, dacă nu te simți confortabil cu ele. Pe de altă parte, eu sunt genul de persoană care se simte în elementul ei doar pe tocuri foarte înalte.

Doar mărimea ta!

Indiferent de cât de mult îți place o pereche de pantofi cu toc înalt, nu face greșeala să îi cumperi dacă nu sunt mărimea ta. Doar dacă pantofii pe care îi porți îți vin perfect, poți să fii comodă și sigură că nu îți vor răni (prea tare) picioarele. Ce bine că magazinele online oferă și posibilitatea de a face retur, nu? 🙂

Investește!

Personal, dau foarte mulți bani pe haine și pe accesorii, dar mare parte din banii mei se duc pe pantofi. Și mi se pare normal să fie așa! Nimic nu se compară cu o pereche de pantofi, de calitate,  din piele. Materialul și modul în care sunt fabricați pantofii ajută la menținerea confortului picioarelor. Încearcă să nu uiți asta data viitoare când îți cumperi o pereche nouă de pantofi.

Atenție la detalii!

Cu cât pantoful lasă mai multă piele la vedere, cu atât mai puțină susținere va avea piciorul (piciorul va fi mai bine susținut într-o pereche de pantofi decât în una de sandale). În același timp, este recomandat să porți pantofi decupați, pentru a mai elibera din tensiunea resimțită de picior. De asemenea, tocurile mai groase oferă și ele mai mult suport și solicită mai puțin piciorul.

NU UITA: Înainte de un eveniment special, poartă cel puțin o dată perechea aia nouă de pantofi, ca să știi exact la ce să te aștepți!

.

poza tipuri pantofi
Pantofi MUST HAVE

Cum să te simți confortabil purtând pantofi cu toc înalt

Nu le da o a doua șansă!

Ca să fii sigură că te vei simți confortabil, o zi întreagă, într-o pereche de pantofi cu toc înalt, trebuie să ții cont de faptul că dacă nu te simți comod în ei la prima probă, nu o să se schimbe nimic pe parcursul purtării lor. Ba din contră! Pe măsură ce trec orele, iar tu porți tocuri, picioarele tale se vor umfla.

Aprovizionează-te!

Există o mulțime de produse care să te ajute să nu simți durere, dacă totuși decizi să porți o pereche de pantofi “letali”. Cele mai utile în acest caz sunt pernuțele din silicon, care reduc șocul resimțit de tălpile tale. Nu strică să ai în geantă și câțiva plasturi, pentru cazurile în care pantofii îți fac răni.

Better safe than sorry!

Când particip la un eveniment și port una dintre puținele mele perechi de pantofi superbe, dar deloc confortabile, am întotdeauna o pereche de balerini pliabili în  geantă. Sunt balerinii ăia minunați care încap chiar și într-un plic.

SFAT: Poți să lărgești o pereche de pantofi din piele dacă îi pui în congelator (ce nu facem de dragul modei?!), cu câte o pungă de gheață în fiecare pantof. 

Recomandări personale legate de pantofii cu toc

Cum să mergi corect pe tocuri?

Secretul meu pentru a arăta divin atunci când merg pe tocuri este să pun întâi tocul și apoi partea din față a pantofului. Astfel, obțin un echilibru care mă face să arăt grațios atunci când pășesc. Cu cât tocul este mai înalt, cu atât pașii pe care îi fac sunt mai mici.

Mersul pe tocuri cere practică!

La început, mergeam adesea prin casă cu pantofii mei, ca să mă obșnuiesc cu ei. Am început cu tocuri mici (lucru pe care ți-l recomand și ție) și m-am tot “înălțat”, până am ajuns la tocuri de peste 15 cm.

În fiecare seară, după o zi în care am purtat pantofi cu toc înalt, îmi răsfăț picioarele cu o baie fierbinte, în care adaug niște sare de mare și uleiuri esențiale.

Într-un articol viitor o să îți povestesc despre exercițiile pentru picioare, care pe mine mă ajută să uit de durere și să îmi revigorez picioarele. Până atunci, îți doresc ca pantofii tăi să arate mereu drăguț și să fie confortabili! Dacă știi și alte sfaturi legate de pantofii cu toc înalt, nu te sfii să le împarți cu noi. Îți vom fi recunoascătoare!

3 Comments
  1. Tot din categoria “Investeste!” as adauga:
    – Cumpara mai multe perechi de pantofi pe care sa le rulezi.
    – Nu incalta aceeasi pereche de pantofi doua sau mai multe zile la rand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
August 2015
M T W T F S S
    Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact