Valentina Bălaşa-Ario: Simțul estetic se învață

25/09/2019 by

FB_IMG_1567247402718

Plină de grație, eleganță și feminitate, Valentina Bălaşa-Ario, consilier de stil și lector al Fundației Calea Victoriei, susține ateliere de stil vestimentar feminin și masculin în întreaga țară. Obiectivul lectorului este unul nobil: și-a propus să educe cursanții din punct de vedere estetic, astfel încât România să devină un etalon al eleganței.

Valentina Bălaşa-Ario a avut primul contact cu lumea modei în jurul vârstei de 15 ani, când a început să prezinte colecțiile celor mai importanți designeri vestimentari români.

<<În foarte scurt timp a devenit un mod de viață pentru mine și mi-am dat seama că, orice drum mi-aș alege în viață, moda va face parte din povestea mea, într-o formă sau alta>> ne spune Valentina.

Așa a și fost. Dacă în adolescență, Valentina a fost mai întâi model de podium, ulterior a devenit model pentru diverse campanii publicitare din România și din străinătate. La vârsta de 21 de ani, a deschis un atelier de haine și a început să dezvolte diverse colaborări cu artiștii lirici din România, extinzând aria de interes spre fotografie şi promovând un concept de transformare de imagine, cu ajutorul machiajului, stilului vestimentar și al fotografiei.

FB_IMG_1567246402054

De-a lungul întregului parcurs profesional, Valentina l-a avut ca mentor pe marele nostru artist Sabin Bălașa.

<<Mentorul meu a fost timp de 12 ani pictorul Sabin Bălașa. Era ca o enciclopedie la care am avut acces din plin. De la el am învățat despre compoziție, forme şi culori. Avea un simț estetic foarte dezvoltat și un stil personal care și-a pus puternic amprenta asupra mea. Tot de la el am învățat ce înseamnă brandul personal>>. 

Valentina a început să susțină cursuri de stil vestimentar din dorința de a avea o contribuție în zona estetică, iar feedback-ul pozitiv pe care îl primește mereu de la cursanți îi oferă o motivație puternică de a continua.

<<Atelierul de stil vestimentar ajută la cultivarea și la creșterea conștientă a imaginii personale. Felul în care ne prezentăm în fața celorlalți vorbește despre brandul personal, este cartea noastră de vizită. Când arătăm bine, ne simțim bine şi relaționăm mai bine. Mi-au scris multe participante că au constatat că acest curs are efect și după 6 luni de la încheiere. Absolut toate cursantele devin foarte conștiente de felul în care fac cumpărături, de cum își compun ținutele. Reușesc să devină mult mai creative, sunt mai bine îmbrăcate și admirate pentru noul lor stil vestimentar. În plus, există un beneficiu secundar: stau în fața șifonierului mult mai puțin timp dimineața>> este de părere Valentina.

Universul frumuseții este unul vast, care se cultivă permanent și are la bază un simț estetic nativ. Valentina este de părere că o femeie, cu adevărat frumoasă, trăiește în armonie cu ea și cu mediul înconjurător.

 <<Simțul estetic se învață, dar suntem și programați genetic să recunoaștem frumusețea. De când am venit pe lume sunt fascinată de tot ceea ce ține de latura estetică. Toți avem în interiorul nostru multă frumusețe nedescoperită, iar eu pun atenția pe această zonă şi o potențez. Deja îmi traiesc visul legat de frumusețe, iar lucrurile evoluează. Acest lucru mă împlineşte şi reprezintă confirmarea că acesta este drumul potrivit pentru mine>>

Prin atelierele pe care le susține la Fundația Calea Victoriei, Valentina le ajută le reprezentantele sexului frumos să se organizeze mai bine, iar dimineața să compună repede ținuta potrivită.

<<După cum știm, garderoba unei femei poate să fie plină de multe haine și cu toate acestea, femeia va spune că nu are nimic de îmbrăcat. Acest lucru se întâmplă când lipsesc piese de bază, simple și de bună calitate: tricouri albe și negre fără imprimeuri, o cămașa albă impecabilă, bine croită, pantaloni simpli, în culori neutre, din materiale mai elegante, fuste fără imprimeuri și cu forme foarte simple. O altă piesă importantă ar fi rochia pentru cocktail, cu umerii acoperiți>>.  

În urma cursului, doamnele și domnișoarele ajung la o claritate stilistică și își formează propriul stil.

 <<Stilul nostru evoluează odată cu noi. Nu mai avem același stil din copilărie sau adolescență și în permanență ceva se modifică. Cu toate acestea, există un “fir roșu” care se păstrează în povestea noastră. Putem spune că acesta definește esența stilului nostru>>.  

Pe data de 10 octombrie 2019, Valentina Bălaşa-Ario va susține un nou Atelier de Stil vestimentar feminin.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
September 2019
M T W T F S S
« Aug   Nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact