Să purtăm ie mai des, nu doar de Ziua Iei!

24/06/2016 by

Azi, pentru că e 24 iunie, e Ziua Iei. Brusc, toată lumea poartă dintr-o dată ie. Nu vreau să fiu răutăcioasă, dar dacă tot mi-e porecla The Bitch, măcar să zic ce am pe suflet. Nu îmi plac lucrurile făcute doar de dragul turmei. Eu port ie pentru că mi se pare cea mai comodă bluză care poate exista și nu aștept o zi pe an ca să o port, ci o combin cu alte piese vestimentare ori de câte ori am ocazia.

adele ie fashionup

La cât sunt de frumoase, ar fi păcat să nu le purtăm mai des. Haideți, așadar, să purtăm ie mai des, nu doar de Ziua Iei. Mai ales că până și Adele a purtat la un moment dat ie. De aici ar trebui să învățăm să apreciem mai mult tradițiile și ce ne oferă ele. Nu doar că sunt frumoase, dar ii-le au și o istorie specială în spate.

Ia reprezintă frumusețe și bunătate

Acest tip de bluză mai e cunoscută și sub denumirea de „cămaşa cu altiţă” (chenar). Materialele naturale și vaporoase se completează perfect cu printurile geometrice cu încărcătură vizuală mare. Îmi place mult matematica dintr-o ie! Arată grija deosebită cu care e făcută.

Bluza vara Mary Zaza Boutique
Bluza vara Mary Zaza Boutique

Ia era făcută în trecut doar de femei și se credea că este făcută după chipul și asemănarea creatoarei. Tocmai de aceea era cea mai specială dintre bluze. Dincolo de asta, ia avea și o semnificație spirituală. Se credea că simbolurile brodate pe ie au puterea de a-l păzi pe purtător de rele. Arta meşteşugului popular, dar și rugăciunile potrivite care se spuneau obligatoriu înaintea începerii torsului lânii, a ţesutului sau a împletitului firelor treceau din generație în generați și aveau o mare însemnătate.

Bluza tip ie Fluture Zaza Boutique
Bluza tip ie Fluture Zaza Boutique

În prezent, ia este un obiect vestimentar reinventat de către designerii actuali (internaţionali sau autohtoni), dar în anumite zone al țării a reușit să rămână un simbol, o poveste, o carte de istorie.

zab_zaz_i10_0_extra
Bluza tip ie Indi Zaza Boutique

Pentru că azi a fost Ziua Iei, am profitat de asta, dar și de faptul că pe FashionUP! sunt reduceri și au adus modele noi și mi-am luat trei ii superbe (cele trei de mai sus). Tu câte ii ai? 🙂

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
June 2016
M T W T F S S
« May   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact