Sfaturi de îngrijire a părului în sezonul rece

23/10/2020 by

 

Cute, attractive girl in the bed

Imediat după încheierea sezonului de vară, părul tău este destul de afectat din cauza razelor de soare și a filtrelor UV. Nu este un secret faptul că pe timpul verii părul are foarte mult de suferit, iar atunci când intrăm în sezonul rece, din cauza diferențelor de temperatură, firul de păr se deshidratează mai ușor decât în mod obișnuit.

Ploaie, vânt, temperaturi scăzute, toate acestea au efecte asupra podoabei capilare, care are nevoie de o îngrijire mai intensă și atentă în această perioadă. Iată câteva sfaturi și recomandări despre cum poți avea un păr sănătos, hidratat și strălucitor.

Primul pas, și unul dintre cei mai importanți, este să-ți hidratezi părul. Chiar dacă faci asta deja și folosești balsam să știi că acesta nu îți hidratează părul înr-un mod intens, ci este mai potrivit pentru descurcarea firelor de păr. Pentru un efect de lungă durată și rezultate vizibile, cel mai potrivit este să folosești o mască pentru păr care să conțină diverse tipuri de ulei. Arganul, cocosul sau keratina sunt câteva exemple de ingrediente care regenerează și hrănesc părul uscat și dezhidratat.

Hair-oilingPrepararea unei măști în casă, o dată sau de două ori pe săptămână, poate reprezenta o variantă bună pentru a-ți hidrata părul cu ingrediente naturale. Încearcă să aplici o mască realizată cu câteva ingrediente simple pe care le ai în bucătărie: albuș de ou, ulei de măsline și miere de albine. Bate bine un albuș de ou, apoi adaugă 5 linguri de ulei de măsline și o linguriță cu miere naturală. Amestecă-le până ce obții o pastă cremoasă pe care o aplici pe păr de la rădăcină până la vârfuri.

Încearcă să folosești cât mai rar cu putință feonul, placa sau ondulatorul! Utilizarea produselor de styling în timpul sezonului de iarnă ne afectează firul de păr, chiar dacă am tinde să credem că nu. Este recomandat să ne lăsăm părul să se usuce în mod natural. Dar dacă totuși nu poți renunța definitiv la uscătorul de păr sau la aparatele de styling, atunci trebuie să incluzi în rutina de îngrijire a părului și un spray pentru protecție, înainte de a folosi aceste aparate.

Evită tratamentele chimice. Este indicat să renunți în sezonul rece la tratamentele chimice foarte puternice cum ar fi permanentul, decolorarea și întreținerea chimică a părului. De asemenea, optează pentru produse de păr profesionale. Acestea îți garantează un păr sănătos, frumos și mătăsos. Magazinele de profil dețin o gamă largă de astfele de produse pe care le utilizează specialiștii în cadrul saloanelor.

Tunde varfurile. Acestea se despică foarte repede, mai ales dacă folosești excesiv produse sau aparate de styling. Si este de înțeles, tocmai de aceea este bine să eliminăm vârfurile despicate. Nu trebuie să regreți câțiva centimetri de păr taiat, acesta se regenerează mai ușor dacă tunzi vârfurile despicate.

Toate aceste sfaturi ar trebui să te ajute în a-ţi păstra părul frumos şi sănătos pe timpul iernii, dacă acesta nu a avut prea mult de suferit în sezonul trecut.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
October 2020
M T W T F S S
« Sep   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact