Francesca Roscolodicu, Marketing Assistant, Jurnal FashionUP VI: ,,Preocuparea pentru o viață sănătoasă este o prioritate și în izolare”

24/04/2020 by

Blue Beige Photo Collage Modern Simple Masculine Grooming Twitter PostFrancesca Roscolodicu, Marketing Assistant la FashionUP, a completat cea de-a șasea filă digitală din Jurnalul FashionUP. Fiind o fire energică și sociabilă, Francesca încearcă să-și petreacă ziua realizând cât mai multe activități benefice pentru sănătate și suflet. În așteptarea momentului în care totul va reveni la normal, colega noastră ne-a povestit care sunt activitățile care îi dau energie pozitivă zi de zi.

Ziua mea începe la ora 8:30 și imediat cum îmi sună ceasul, eu sunt în picioare. Uneori mi-aș dori să dau snooze, măcar pentru câteva minute, dar mă activez instant atunci când sună alarma. După ce mă ridic din pat îmi pregătesc micul-dejun, care aproape de fiecare dată înseamnă un mix de fructe proaspete, preocuparea pentru o viață sănătoasă fiind o prioritate și în izolare.

După micul-dejun savuros și plin de vitamine, îmi încep programul de exerciții de gimnastică pentru coloană, care mă face să fiu mai relaxată pe parcursul zilei. Este foarte important să facem mișcare cât timp stăm acasă. Există numeroase metode prin care poți începe să faci sport în spațiul locuinței, ai nevoie doar de puțină motivație și ambiție pentru a continua antrenamentele. Nu de curând, m-am alăturat unei clase online de pilates, fiind o experiență nouă pentru mine, la care particip seara la ora 19:00 o dată sau de două ori pe săptămână.

Dark Blue Coffee Plain Collage Facebook Post (5)

La prânz, după ce am terminat micul-dejun și exercițiile de gimnastică, deschid o carte și mă relaxez.  Încerc să citesc câte ceva în fiecare zi, chiar dacă vorbim despre materialele pentru facultate sau despre cărțile pe care eu le îndrăgesc. Aici mă refer la unul dintre autorii mei preferați, Paulo Coelho. Zilele acestea am terminat ultima carte a autorului, ,,Hippie”, un roman despre experiența hippie, dar și alte experiențe ale autorului din anii  ’70.

0411-2019-0930034186086279745552Vă spun un secret, muzica este terapie zilele acestea. Relaxarea produsă de muzică te ajută să evadezi oriunde te poartă gândul și să devii mai pozitiv și mai plin de energie. Unele dimineți sunt marcate de mișcări dansante și de glasul meu ,,suav”, care se poate auzi din camerele alăturate.

Ce-i drept, mi-ar plăcea să merg la birou, să mă încarc cu energie pozitivă de la colegi,  să ies la plimbare în parc și să simt miresmele copacilor înfloriți. Dar până atunci, încerc să-mi ocup timpul cu câteva activități pe care le pot face în casă și pentru care înainte nu aveam destul timp.

Îmi place foarte mult să gătesc și nu cred că trece o zi fără să pregătesc ceva delicios. Testez noi rețete și uneori rezultatul final este cel dorit, alteori nu. Dar aceast lucru nu mă face să mă opresc din gătit, ci din contră, repet rețeta adăugând alte ingrediente sau alte cantități. În bucătărie este o adevărată luptă pe spațiul disponibil pe blatul de gătit, atunci când eu îmi doresc să pregătesc ceva gustos, iar logodnicul meu vrea să prepare câte un desert. Adversarul meu numărul 1 în bucătărie, încearcă să mă surprindă mereu cu ceva dulce. Astfel, zilele de stat în casă devin mai palpitante și mai dulci.

Brown Restaurant Photo Collage Food Facebook PostNu cu mult timp în urmă, am început un proiect de recondiționare. Acum vreo câteva luni de zile, un vecin a lăsat în spatele scării o bicicletă Pegas, din anii ’70, cu un bilețel pe care scria că o poate lua cine dorește. Fiind pasionată de recondiționarea obiectelor vechi sau renovarea locuințelor (urmăresc zilnic emisiuni cu acest subiect), am luat bicicleta în casă și am promis că până ce va începe vara trebuie să fie numai bună de plimbări prin parc.

Poți face și tu asta acasă. Descoperă obiecte vechi a căror aspect trebuie puțin îmbunătățit, iar rezultatul final îți va oferi bucurie și satisfacție.

1587721477959Pentru că sunt studentă în anul I la Masteratul de Publicitate, unele zile de lucru din săptămână se încheie undeva în jurul orei 21. Mobilizarea profesorilor în această perioadă este una demnă de admirat. Prioritatea mea au devenit cursurile online de la facultate și temele pe care trebuie să le rezolv.

Ce pot spune… cam așa arată o zi productivă, cu multe activități.

Vă recomand să vă petreceți timpul liber cât mai cu folos și să realizați activități care să vă facă plăcere și să vă ofere relaxare. Totul va fi bine!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
April 2020
M T W T F S S
« Mar   May »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact