Irina Mușat, designer vestimentar și lector: “Făceam haine pentru păpușile mele“

14/01/2020 by

 

Irina.m

Atunci când dezvolți un brand, dai naștere unor colecții vestimentare deosebite, când îți dedici timpul pentru a oferi mai departe ceea ce tu ai învățat, se poate spune fără nicio îndoială că ești o persoană talentată.

Irina Mușat, designer vestimentar și lector al cursului de Design Vestimentar din cadrul DallesGo, fascinează atât prin modul ei de a vedea lumea, cât și prin creațiile pe care le realizează.

După cum chiar ea ne-a declarat, pe Irina o inspiră, în realizarea creațiilor vestimentare, tot ceea ce o înconjoară, de la oameni până la muzică. Talentul și puterea de muncă i se reflectă perfect în creațiile care-i poartă semnătura.

Într-un interviu acordat pentru FashionUP, Irina Mușat vorbește despre cum a început povestea ei în domeniul design-ului vestimentar, ceea ce o inspiră  în realizarea creațiilor, ce îi sfătuiește pe tinerii la început de drum în acest domeniu și despre proiectele pe care și le-a propus anul acesta.

  1. Cum a început povestea personală în acest domeniu?

Cred că totul a început undeva în copilărie când făceam haine pentru păpușile mele. Dar practic a început în facultate, când am luat contact direct cu țesăturile, cu tiparele, când am învățat ce înseamnă un concept și cât este acesta de important în crearea unei colecții.

  1. Care este sfatul pe care l-ați primit la începutul carierei de designer vestimentar?

Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care le-am primit la începutul cariere de designer vestimentar a fost să am întotdeauna încredere în mine și să nu renunț niciodată la visul meu.

  1. Ce vă inspiră în realizarea creaţiilor vestimentare?

Ceea ce mă inspiră în realizarea creațiilor vestimentare sunt: natura, oamenii, muzica, culorile și țesăturile. Dar depinde și de starea pe care o am în momentul în care dau viață ideilor.

  1. Cum ați descrie femeia care vă poartă creațiile ?

Femeia obișnuită, căreia îi place să poarte ținute casual, dar căreia îi plac detaliile. Nu creez haine extravagante. Principiul după care mă ghidez în creațiile pe care le realizez este: ,,Less is more”. Îmi plac liniile simple, nonculorile și printurile colorate pe care, de multe ori, mi le creez singură.

  1. Cum a luat naștere brandul Mușat?

Brandul Mușat a luat naștere recent, ca o dorință a mea de a face ceva puțin diferit pentru femeile care gândesc și simt ca mine, dar nu numai. Brandul practic a ,,renăscut”. Acum câțiva ani am avut brandul Mușat Studio împreună cu sora mea Andreea Mușat.

  1. Ce anume v-ați propus să le învățați pe tinerele talente care participă la cursurile pe care le susțineți la DallesGo?

Mi-am propus să le învăț tot ceea ce știu. Pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru: înțelegerea, conceperea și dezvoltarea unei colecții. Iar sfatul meu pentru ele/ei este același pe care eu l-am primit: să fie mereu încrezători și să nu renunțe la visul lor, oricât de măreț ar părea acesta.

  1. Ce proiecte aveți pentru 2020?

Pe lângă colaborarea cu echipa DallesGo, anul 2020 va aduce pentru brandul Mușat prima colecție de costume de baie care va fi comercializată atât pe site-ul: www.musatworld.com și în alte câteva concept-store-uri din România, cât și în afara țării.

  1. Ce putere bună credeți că au oamenii și nu o folosesc?

Cred că puterea bună pe care oamenii o au și nu o folosesc este umanitatea, empatia. Cred că toți ne naștem cu această calitate, însă din cauza unor factori externi sau interni, “ne pierdem” pe parcurs această putere și uităm că suntem înconjurați și de suflete, nu doar de obiecte.

Dacă sunteți interesați de cursul de Design Vesimentar, susținut de Irina Mușat, puteți afla mai multe informații la numărul de telefon: 0769.041.711. 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
January 2020
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact