Top 3 superstiții ciudate de Anul Nou

28/12/2016 by

De-a lungul timpului oamenii din întreaga lume au adoptat o serie de obiceiuri pe care le practică în pragul dintre ani și despre care cred că le-ar aduce noroc. Purtatul hainelor de culoare roșie, buzunarele pline cu bani sau sărutul sub vâsc sunt cele mai cunoscute dintre ele, însă există și unele mai puțin cunoscute, practicate doar de cei cu adevărat superstițioși.

newyear-abners-665x340

Iată care sunt cele mai ciudate superstiții de Anul Nou:

1. Musafirii cu păr blond sau roșcat aduc ghinion

În acest caz ar trebui să ne anunțăm din timp rudele și prietenii vizați de această superstiție să nu cumva să ne calce pragul în prima zi a anului! 🙂 Dar ce ne facem dacă am plănuit deja să petrecem împreună de Revelion? Îi rugăm să stea acasă?

2. Pentru un an îmbelșugat, prima persoană care intră în casă trebuie să fie un bărbat

Conform tradiției, dacă prima persoană care intră în casă de anul nou este femeie, anul va fi plin de ghinion, iar dacă va fi bărbat, vor urma 12 luni pline de noroc. Haha! Discriminare pe față, nu-i așa, fetelor? Cred că obiceiul ăsta a fost inventat de un bărbat!

3. În prima zi din an nu trebuie să arunci nimic din casă

Nici măcar…gunoiul! Această superstiție are la bază ideea conform căreia nu este bine să arunci nimic din casă la început de an, pentru că astfel arunci și norocul. Destul de ciudat dacă stăm să ne gândim că după petrecerea de Revelion sunt destule lucruri de aruncat. 🙂

Acestea au fost superstițiile de Anul Nou pe care eu le consider puțin…ciudate. Indiferent dacă țineți sau nu cont de ele, important este să aveți o petrecere reușită de Revelion și să intrați cu dreptul în 2017! Vă dau întâlnire la anul, cu noi articole despre modă, stil și nu numai! LA MULȚI ANI! ?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
December 2016
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact