Divorțul – o modă?

30/08/2016 by

Nu știu dacă ați observat, dar în ultimul timp din ce în ce mai multe cupluri aleg să divorțeze. Fie că este vorba de persoane publice, cunoștințe sau prieteni, cert este că a devenit un fel de modă. Nu sunt în măsură să judec dacă este bine sau nu, însă de un lucru sunt sigură: înveți multe lecții în urma unei astfel de experiențe.

The Adobe Image Library ©1998 Adobe Systems Incorporated Silhouette of man and woman fighting

Cum nu pot vorbi din propria experiență, o să vă spun pur și simplu părerea mea în legătură cu acest subiect, din ceea ce am observant în jurul meu. Cred că trăim în niște vremuri atât de frumoase și atât de complicate în același timp, încât să întreții o căsnicie fericită mi se pare o adevărată provocare.

Au apus demult vremurile în care femeia se ocupa de casă și copii, iar bărbatul de partea materială. Acum, majoritatea cuplurilor își impart în mod aproximativ egal sarcinile, cheltuielile și responsabilitățile. Atât bărbații, cât și femeile, se focusează pe carieră și pe lucrurile materiale, iar viața personală are de suferit. Vrem cumva să le avem pe toate: o meserie frumoasă, un salariu bun, o familie perfectă și o dragoste adevărată. Doar că dacă ar fi atât de ușor, toată lumea le-ar avea, nu-i așa?

Nu e ușor, dar nu cred că este nici imposibil. Ideal este să găsești echilibrul în toate și să nu uiți de lucrurile cu adevărat importante. O căsnicie trebuie întreținută tot timpul, iar pentru asta ai nevoie doar de puțină imaginație și de multă voință. Chimia de la început și fluturii din stomac dispar odată cu trecerea timpului, iar ceea ce rămâne este iubirea necondiționată și respectul. Monotonia și rutina, precum și lipsa de comunicare sunt cei mai mari dușmani ai unei căsnicii, iar gesturile mici, cum ar fi o cină romantică, un buchet de flori sau o vacanță, contează mai mult decât ai crede.

Se spune că viața de cuplu este cea mai grea încercare la care ne supune Dumnezeu și chiar dacă sună amuzant, este cât se poate de adevărat. Să înveți să conviețuiești cu cineva nu este un lucru ușor, iar divorțul este un fenomen din ce în ce mai prezent în societate. Voi care credeți că este motivul? Oamenii nu se mai căsătoresc din dragoste sau pur și simplu nu știu să întrețină iubirea?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
August 2016
M T W T F S S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact