Poartă corect pastelurile!

22/01/2016 by

Ziceam, într-un articol trecut, care vor fi culorile anului 2016, decise de Institutul Pantone. Având în vedere că Rose Quartz și Serenity sunt două nuanțe pastel, simt nevoia să vorbesc despre pasteluri și, în special, despre acestea două. Am văzut atâtea ținute greșite pe stradă, care includeau piese pastel, încât chiar cred că e nevoie de un articol pe tema asta.

pasteluri blog fashionup

Nu e neapărat să fii cea mai fashionistă femeie din lume, ca să porți pastel! Sunt sigură că ai în garderoba ta ceva pastel, pe care, de multe ori, îl eviți pentru că ți se pare dificil să îl porți. Sau poate că te gândești că nuanțele pastel sunt doar pentru anotimpurile calde. Greșit! Ce poate fi mai sublim decât un pulover pastel inclus într-o ținută corectă?! Pastelurile sunt definiția feminității și ar trebui să le purtăm mai des!

Iată, așadar, câteva reguli generale pe care trebuie să le știi atunci când porți pastel:

Începe cu accesorii discrete!

accesorii pastel pinterest
(sursa: Pinterest)

Să zicem că nu te-a cucerit complet trendul ăsta cu pastelurile și că preferi nuanțele mai “dure”. Ai putea să începi prin a purta accesorii (plicuri, genți, sau bijuterii) și pantofi în aceste nuanțe. Recomand să le incluzi în ținutele casual sau elegante.

Trebuie să ai grijă la materiale și la celelalte nuanțe din ținută. Materialele prea dure vor crea un contrast neplăcut între accesoriul pastel și restul ținutei. De asemenea, culorile prea vii ale ținutei sunt de evitat atunci când vrei neapărat să porți un accesoriu pastel.

.

Recomandările mele:

ROSE QUARTZ

accesorii rose quartz

Cumpără: fular și căciulă, ochelari, curea, teneși.

SERENITY

accesorii serenity

Cumpără: ochelari, ceas, geantă, teneși.

Apelează la un “color block”!

(sursa: Pinterest)
(sursa: Pinterest)

„Color Block”-ul este nuanța care balanzează un pastel și care oferă echilibru unei ținute.

Dacă decizi să porți un top pastel, alege o culoare mai închisă în partea de jos a outfit-ului tău. Doar așa vei evita să arăți ca bunica ta! 😀

ATENȚIE! Cu “A” mare, evident! Cele două culori trebuie să fie din aceeași familie de culori. Vezi aici cum stă treaba cu familiile de culori și cum să îți asortezi corect culorile dintr-o ținută!

.

Nu exagera! Ai grijă la make-up și coafură!

pastel 2016
(sursa: Pinterest)

E suficient că ești plină de culoare, din punct de vedere vestimentar.

Nu e nevoie să te colorezi și pe față! Când porți pasteluri, alege întotdeauna un make-up simplu și o coafură cât mai discretă!

Recomand cocul de balerină, coada de cal, păr drept sau bucle foarte mari și lejere. Reține că pastelurile sunt deosebit de feminine. Nu e nevoie să forțezi nota cu make-up și coafură prea complexe.

.

Îndrăznește să porți ombre!

pasteluri ombre
(sursa: Pinterest)

Ziceam mai sus că e posibil să îți fie destul de dificil să incluzi o nuanță pastel într-o ținută.

Ce zici, atunci, de două sau mai multe nuanțe, în aceeași ținută? 

Yep! Despre ombre vorbesc! Și chiar îți recomand un ombre alcătuit din mai multe culori, nu doar din diferite nuanțe (de la închis la deschis și invers) ale aceleiași culori.

.

Păstrează o bază neutră

Dacă preferi mai mult nuanțele de alb și negru, și ți se pare o trecere mare de la ele, la pasteluri, începe alcătuirea ținutei cu o bază neutră și adaugă pasteluri ca accente de culoare.

Recomandările mele:

ROSE QUARTZ

rose quartz haine

Cumpără: cardigan, geaca, blugi.

SERENITY

sereniti haine

Cumpără: jachetă, cămașă, tricou.
Cam atât despre cum să purtăm corect pastelurile! Aștept, ca de obicei, să facem schimb de sfaturi! 🙂

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
January 2016
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact