Nu am cuvinte să vă spun cât de încântată sunt de venirea primăverii! Mă gândesc deja la plimbările lungi, prin parcurile Bucureștiului, la cafelele băute cu prietenele pe terasă și la ținutele lejere pe care le voi purta! Mai mult decât atât, număr zilele până când voi scoate toate hainele groase și grele din dulap și le voi înlocui cu cele din materiale ușoare și colorate, de primăvară!
Am început deja să fac shopping și, pentru că reducerile de primăvară sunt întotdeauna avantajoase, am reușit să îmi iau lucruri cât pentru două șifoniere. De aceea, astăzi am căutat sfaturi despre cum aș putea să îmi organizez mai eficient dulapul, ca să am loc pentru toate și să îmi fie ușor să aleg ceva, atunci când vreau să alcătuiesc o ținută!
Iată ce am descoperit:
Sfaturi generale:
- Utilizează tot spațiul pe care îl ai la dispoziție!
- Depozitează separat hainele pe care le porți în celelalte sezoane.
- E mai probabil să porți un obiect vestimentar dacă îl vezi decât dacă nu îl vezi.
- Păstrează 1-2 umerașe goale pentru atunci când vrei să îți pregătești ținutele cu o seară înainte de a le purta.
- Nu uita de partea din spate a rafturilor adânci și de locurile poziționate foarte sus.
Hainele de pe umeraș:
- În secțiunea pentru umerașe, din dulap, încearcă să instalezi o tijă în plus, deasupra celei principale, pentru a putea agăța și acolo umerașe. Astfel îți dublezi spațiul! Pentru a ajunge ușor la ea, recomand un mic taburet (e bun și pentru decorul camerei) sau un băț special cu care să manevrezi umerașele.
- Umerașele asortate vor face ca totul să arate foarte drăguț!
- Cârligele pentru aranjarea în cascadă a umerașelor sunt geniale!
- Pentru fuste recomand folosirea acestui gen de umerașe:
Hainele împăturite:
- Împăturește tricoturile și nu le pune pe umeraș, pentru a evita să le strici forma. Vorbim aici de pulovere, majoritatea tricourilor și anumite bluze!
- Ai rafturi adânci? Împăturește hainele corespunzător și dacă încă mai ai spațiu liber în spatele hainelor împăturite (atenție, vorbim despre rafturi cu adevărat adânci), folosește-te de el pentru a depozita acolo încălțămintea sau hainele pe care le porți în alte anotimpuri!
- Dacă folosești sertare, aranjează hainele vertical în loc să le pui orizontal. Eu fac așa inclusiv cu ciorapii, șosetele, pijamalele și cu lenjeria intimă. Apropo de lenjerie, plierea ei te ajută să economisești spațiu.
- Pentru rafturi deschise, ai grijă ca teancul de haine să nu fie prea mare, pentru că te vei trezi, la un moment dat, că vei deschide șifonierul și vor cădea toate peste tine. Mai bine construiește extra rafturi în cele deja existente și așa faci teancurile mai mici.
Încălțămintea:
- Alege un organizator de încălțăminte pe care îl poți pune pe ușă. Astfel economisești spațiul din șifonier. Eu am unul ca cel din poză, care îmi permite să pun încălțăminte și într-o parte și în alta și sunt foarte mulțumită de el.
- Micile și ieftinele rafturi pentru încălțăminte sunt și ele foarte necesare la casa omului. Își fac treaba foarte bine.
- Știu că anumite persoane preferă să își țină încălțămintea în cutiile originale, dar eu nu fac asta pentru că ocupă spațiu degeaba.
Gențile:
- Ca să păstrez forma genților mele, le umplu cu ziare mototolite!
- Pentru că nu vreau ca mânerele să se întindă, îmi pun gențile pe raf, în loc să le agăț.
- Ca să le mențin într-o poziție ok, folosesc separatoare, care să le susțină.
- Dacă totuși vrei neapărat să le agăți, folosește un cuier pe care să îl poți agăța pe ușa șifonierului.
- Gențile pe care le folosești mai rar pune-le într-o cutie pe post de sertar, pe care să o pui fie foarte sus în dulap, fie într-un spațiu nefolosit, de jos.
Alte accesorii:
- Pe una dintre ușile șifonierului montează o bară asemănătoare celei pe care pui prosoapele în baie. E perfectă pentru a depozita astfel eșarfele.
- Pentru curele, bijuterii, ochelari de soare și alte accesorii, cumpără niște șuruburi cu cârlige și nu lăsa nici un spațiu de pe perete sau de pe ușă neacoperit!
- Accesoriile mai mici, cum ar fi cerceii, colierele, inelele și brățările, depozitează-le în cutii, pahare sau boluri colorate!
Cum să creezi mai mult spațiu:
- Cumpără un șifonier încăpător. Mai bine depozitezi acolo toate lucrurile, decât să le întinzi prin cameră și să pară spațiul și mai aglomerat!
- Dacă te pricepi, construiește un dulap pe colț! Vei economisi foarte mult spațiu așa!
- Construiește rafturi peste tot. Ai un spațiul gol în cameră? Perfect! Pune niște rafturi și depozitează acolo lucrurile.
Dacă știi și alte sfaturi despre depozitarea în șifonier și despre economisire și creeare de spațiu în cameră, le aștept cu drag! 🙂