Curiozități despre jeanși

15/03/2021 by

Știi cum a început povestea lor ?

În secolul XIX, în anul 1873, un tânăr din Germania, Leob Strauss, care mai târziu a devenit Levi Strauss, s-a mutat din New York în San Francisco pentru a-și deschide un mic atelier specializat în producția de postavuri, în apropierea minelor de aur. Unul dintre marii clienți ai săi devine Jacob Devis, un croitor din Reno, Nevada, care făcea haine pentru mineri. Acesta cumpăra denim din magazinul lui Strauss si se apuca sa croiasca o pereche de pantaloni rezistenti, in urma cererii unui client de-al sau, adăugând nituri de cupru pe părțile supuse uzurii, mai exact în zona buzunarelor și a șlițului.

roh-6715_extraJacob îi propune lui Levi să pornească împreună o afacere, astfel încât, cu o investiție de doar 68 de dolari, aceștia realizează prima linie de pantaloni rezistenți, prevăzuți cu nituri metalice.

Strămoșii jeansilor de astăzi iau naștere în 1890, când apare pentru prima dată ideea numerotării blugilor și Levi’s produce clasica gamă Levi’s 501.

Știi cum arata prima etichetă a blugilor ?
Aceasta avea un desen format din doi cai care trag de o pereche de jeanși, dorind să reprezinte rezistența țesăturii.

Știi la ce folosea pe vremuri al cincilea buzunar de la blugi, cel mic?

În acel loc puneau minerii pepitele de aur pe care le găseau, pentru a nu se pierde în buzunarele mari.
Știi cum au încetat jeanșii să mai reprezinte doar clasa muncitoare ?
În anii ’50 acești pantaloni erau purtați numai de către bad boys precum James Dean, Marlon Brando și chiar marele Elvis Presley, astfel încât acest item a devenit cel mai dorit și mai important element din gaderoba tinerilor de atunci.
flf-paj_01_44_extra
Știai că blugii au fost interziși într-una dintre țări?
Kim Jong I considera acest articol ca fiind un simbol al imperialismului american, astfel încât l-a interzis cu desăvârșire în Coreea de Nord.

Știi cât a costat cea mai scumpă pereche de blugi din lume?
Era o pereche de jeanși Secret Circus cu un imprimeu cu 15 diamante și s-a vândut cu fabuloasa sumă de 1,3 milioane de dolari.

Indiferent de croială, culoare, înălțimea taliei, astăzi, nu ne putem vedea viața fără denim. Intră pe site-ul nostru și-ți vei găsi modelul perfect de jeanși!

Articol redactat de Ana Băloiu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
March 2021
M T W T F S S
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact