8 Martie – Ziua Internațională a Femeii

08/03/2021 by

tulips-2

Puțini știu că Ziua Femeii se sărbătorește încă de pe vremea grecilor antici, care, în fiecare primăvară, o sărbătoreau pe Rhea, mama tuturor zeilor.

Femeia a fost sărbătorită pentru prima dată la nivel național, la 28 Februarie 1909, în New York, în amintirea unui marș al unui sindicat al femeilor, prin care acestea își cereau drepturile, această inițiativă fiind preluată și în Europa în 1910. Ziua Internațională a Femeii comemorează realizările sociale, politice și condițiile economice ale femeilor.

Orice femeie așteaptă cu nerăbdare această sărbătoare și își dorește să fie răsfățată de iubit, de soț dar și de copii, rude și colegi.
Astăzi, de la flori s-a ajuns la cadouri cât mai costisitoare și mai extravagante: bijuterii, produse de beauty, articole vestimentare, parfumuri, excursii și vacanțe în străinatate. Mai mult, emanciparea și independența financiară a femeilor au făcut ca „moda” de Ziua Femeii să fie participarea la “petreceri între fete”.
De exemplu, femeile din Portugalia obișnuiesc să petreacă seara de 8 martie în oraș, fără bărbați, pe când femeile din China nu lucrează în după-amiaza acestei zile, astfel încât să petreacă timpul cu familia sau să participe la diverse evenimente.

În Italia, bărbații dăruiesc femeilor mimoze galbene, fiind un simbol italian al acestei sărbători, stabilit încă din 1936. Tradiția există și în alte țări, precum Rusia și Albania. În România, conform tradiției, lalelele sunt florile potrivite pentru această sărbătoare: pentru mame, lalele violet, un simbol al respectului față de acestea și pentru fete, lalele albe, simbol al purității.Push-8-Martie

Pe 8 Martie, femeile din Pakistan sărbătoresc lupta pentru emancipare și egalitate, amintindu-și de sacrificiile și lupta dusă de-a lungul anilor pentru obținerea condițiilor normale de viață. Rememorarea istoriei zbuciumate a feminismului este făcută și de către englezii care organizează marșuri și întruniri.

În România, Ziua Mamei a fost declarată sărbătoare publică în 2010 și se sărbătorește în prima duminică a lunii Mai, care e diferită de ziua Ziua Internațională a Femeii.

De 8 Martie, româncele primesc flori și cadouri. Darurile pot fi simbolice, bomboane, ciocolată sau consistente. De asemenea, seara este petrecută fie în compania iubitului, fie cu prietenele, în club sau la restaurant.

Indiferent cum alege ea să petreacă această zi, fă-o să se simtă apreciată, iubită și răsfățată, ca în fiecare zi 🙂

🌷 SĂRBATOREȘTE FEMEIA!🌷

Articol realizat de Ana Băloiu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
March 2021
M T W T F S S
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact