11 sfaturi pentru ritualul tău zilnic de îngrijire

25/06/2020 by

3588937

Ritualul de îngrijire personală reprezintă un factor important în menținerea unui ten și corp sănătos. Grija și interesul acordat rutinei de îngrijire se vor reflecta în timp asupra chipului nostru.  Frumusețea naturală este adevărata frumusețe, iar ca să te simți și să arăți bine, trebuie doar să ții cont de câteva trucuri utile și să respecți un ritual de îngrijire corect. Iată, așadar, 11 sfaturi care te vor ajuta să obții rezultatele dorite și să creezi o rutină de îngrijire personală.

  1. Îngrijirea corectă a mâinilor 

Hidratarea este unul dintre cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi în îngrijirea mâinilor, mai ales dacă pielea se usucă și se crapă ușor. Spală-te pe mâini cu un săpun care să-ți netezească pielea, apoi folosește o cremă hidratantă de cel puțin două ori pe zi. Săpunurile vegetale și crema de mâini cu lapte de măgăriță La Dispensa sunt ideale pentru hidratarea mâinilor. Aceste produse sunt potrivite pentru toate tipurile de piele și nu conțin parabeni sau alergeni. De asemenea, poți opta pentru unturile de corp, uleiul de măsline sau de cocos. Acestea vor hidrata intens pielea.

104983736_3308969492460187_94338318726103579_n89874109_3053425804681225_5434244634400260096_o

 

  1. Tonifierea și curățarea tenului

Chiar dacă utilizăm sau nu make-up, curăƫarea este primul pas din fiecare ritual de îngrijire pentru a menƫine tenul sănătos și echilibrat.  În funcție de tipul de ten pe care îl ai, este important să găsești un demachiant/apă micelară, urmat de un gel de curățare care să facă spumă și pe care să-l clătești cu apă.

Loțiunea tonică, de preferat fără alcool, are rolul de a hidrata și de a împrospăta tenul, oferindu-ți senzația de ten revigorat. De asemenea, loțiunea tonică va calma iritațiile și va îndepărta impuritățile.

  1. Exfoliantul și masca

Include exfoliantul și masca în rutina ta de îngrijire, cel puțin o dată pe săptămână. Începe prin a folosi exfoliantul pentru a înlătura celulele moarte. Aplică loțiunea exfoliantă și masează pielea cu mișcări circulare, folosind un burete sau o perie, timp de câteva minute pe fiecare zonă. Oferă mai multă atenție genunchilor și coatelor, unde pielea este mai aspră. La final hidratează pielea cu o cremă.

o.65751wefrgtfhyPentru o exfoliere vegetală a corpului cu parfum tropical de Fructul Pasiunii și Ghimbir și o piele uniformă și netedă, încearcă exfoliantul Maracuja de la Yves Rocher. Pentru exfolier

ea și detoxifierea tenului, gelul exfoliant Elixir Jeunesse, te va ajuta să ai un ten mai neted și mai luminos, datorită texturii fresh a gelului cu microgranule naturale ce curăță și exfoliază pielea cu delicatețe.

Folosește măști din ingrediente naturale pentru un ten cu aspect sănătos. Acestea sunt ideale pentru hidratarea și curățarea tenului prin înlăturarea reziduurilor de machiaj și a particulelor de piele moartă. Masca detoxifiantă cu argilă, ulei de argan și mentă Bio Mer, are efect de tonifiere și calmare a pielii, este regenerator și nutritiv, datorită proprietăților antioxidante și antinflamatoare. Aplică o cantitate mică de mască pe față și pe gât cu un masaj delicat, o dată pe săptămână.

  1. Aplică o cremă de zi și una de noapte

Dimineața se aplică o cremă de față hidratantă, fără parfum, cu factor de protecție UV și versiunea SPF seara. În ambele cazuri, alege o cremă cu textură lejeră dacă ai tenul normal spre mixt, sau textură bogată dacă ai tenul uscat sau foarte uscat. Odată cu aplicarea cremei, masează ușor pielea cu mișcări circulare, pentru a îmbunătăți circulația sângelui.

2373393

  1. Un păr sănătos și strălucitor

Multe femei se întreabă: “Cum îmi pot menține părul sănătos”? Spălarea părului și a scalpului este o parte importantă a procesului de îngrijire. Asigură-te că îl speli o dată la câteva zile, cu apă călduță, pentru a proteja cuticula, ba chiar poți folosi apă rece pentru a închide cuticula, păstrând mai multă umiditate în păr. În procesul de uscare cu prosopul nu freca cu putere, deoarece părul umed se rupe ușor. Un aspect foarte important este să utilizezi protecție termică înainte de a expune părul la căldură. Optează pentru un uscător de păr cu senzor de protecție, care poate să adapteze temperatura de uscare la tipul de păr, păstrând în același timp hidratarea naturală a firului de păr.

Nu uita de balsam! De asemnea, balsamul închide cuticula firului de păr, o face mai moale și plină de farmec și, totodată, facilitează și pieptănarea părului. Este foarte important, ca și în cazul șamponului, să alegi balsamul în funcție de problema cu care te confrunți.

  1. Ai grijă de unghiile tale

102386128_603687143575714_1565137423940883172_oDeseori, unghiile noastre sunt vopsite, tăiate, pilite sau suportă substanțe chimice. De aceea există câteva sfaruri care te vor ajuta să ai grijă de unghii. De fiecare dată când speli vase sau faci curățenie, încearcă să porți mănuși de cauciuc, care îți vor proteja unghiile și mâinile de substanțe chimice. Încearcă să nu aplici ojă pe unghii timp de 2-3 zile, o dată pe lună. Astfel, le poți hidrata în profunzime cu uleiuri esențiale sau cu tratament pentru protecția unghiilor. Tratamentul cu keratină de la Relouis sporește rezistența unghiilor, iar aminoacizii energizează și stimulează creșterea acestora. Aplică-l în două straturi de două ori pe săptămână.

  1. Elimină cuticulele și hidratează-le

Specialiștii recomandă să nu tăiem cuticulele, ci să le împingem ușor cu un instument special, deoarece acestea au rolul de a proteja baza unghiei. După ce le-ai scurtat, aplică ulei de cuticule ca să previi uscarea lor și încearcă să renunți la obiceiul de a le tăia, deoarece pot să apară infecții.

  1. Protejează-te de razele UV

Loțiunea de plajă cu factor de protecție împotriva radiațiilor UVA și UVB reprezintă, bineînțeles, cel mai de preț aliat atunci când este vorba despre radiațiile solare. Uleiul cu protecție solară din ingrediente naturale va hidrata în profunzime pielea și îi va menține elasticitatea, protejând-o de efectele nocive ale expunerii la soare.

Captură

  1. Albirea dinților la tine acasă

Încearcă un tratament natural, home-made și spală-te pe dinți de două ori pe săptămână cu bicarbonat de sodiu. Ca să menții cât mai mult timp efectele unui tratament de albire, folosește o periuță electrică, de preferat una cu cap special de periere, care elimină petele de suprafață.

  1. Hidratează buzele

Poți preveni uscarea buzelor prin folosirea unui balsam hidratant pe bază de ulei, unt de cocos, unt de shea sau un ruj cremos, mai ales în sezonul rece, atunci când buzele se usucă mai des. În plus, poți să aplici seara, înainte de culcare, puțină cremă de gălbenele. Bea cât mai multă apă și evită să îți umezești buzele cu limba. Acest obicei nu face decât să distrugă stratul protector al buzelor, din cauza salivei transferate pe acestea.

  1. Nu aplica deodorantul imediat ce ai ieșit din baie

Porii sunt încă deschiși după ce ai ieșit din baie, iar dacă aplici deodorant, riști să iriți pielea subrațului. Așteaptă măcar 20 de minute până ce se închid porii.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
June 2020
M T W T F S S
« May   Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact