Cum să faci sport singur acasă! 4 Recomandări esențiale!

24/03/2020 by

Workout. Woman exercise at home

Contextul actual ne-a făcut să ne gândim la cum să ne schimbăm activitățile și rutina zilnică. Poate că îți doreai să faci mișcare și înainte, însă mereu au intervenit factori neprevăzuți. Dar acum că ai mai mult timp liber pe care îl petreci acasă, cum ar fi să te apuci de sport? Te gândești să îți ocupi timpul liber cu ceva productiv și să nu mai ai o viață sedentară, iar sportul acasă pare opțiunea cea mai potrivită. O variant potrivită este să-ți creezi propriul spațiu de exerciții fizice, chiar în confortul casei tale. Cel mai probabil, nu-ți găsești cadrul ideal pentru a desfășura activitățile sportive sau nu ai un echipament potrivit.

Am pregătit pentru tine câteva sfaturi esențiale care te vor ajuta să realizeazi antrenamentele prin care să te menții în formă, dacă vrei să începi să faci sport acasă.

1. Folosește un echipament adecvat

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere, atunci când te apuci să faci mișcare acasă, este acela de a avea un echipament potrivit pentru tipul de exerciții pe care îl faci. Pentru antrenamentul de gimnastică sau yoga, vei avea nevoie de o saltea pentru anumite tipuri de exerciții. Vei folosi salteaua pentru antrenamentele la sol, precum cele pentru abdomen, picioare sau chiar pentru încălziri. Exercițiile care necesită greutăți, trebuie să aibă în componență gantere. Pentru femei sunt recomandate cele de 1 kg până la maximum 3 kg.

Pentru ca antrenamentul să fie unul care să nu-ți dea bătăi de cap, este recomandat să porți un echipamentul din bumbac, care absoarbe repede transpirația de la suprafața corpului. Colanții creați special pentru efort fizic sunt concepuți, astfel încât să-ți ofere toată libertatea de mișcare de care ai nevoie în timpul antrenamentului. Alege să asortezi acestor colanți o bustieră concepută pentru sport sau un tricou cu manecă scurtă/maiou.

Pentru ca echipamentul să fie unul complet, ai nevoie de o pereche de pantofi sport corespunzători tipului de exerciții.

• Astfel, dacă programul tău de sport cuprinde ridicare de greutăți, optează pentru o pereche de pantofi sport cu talpă joasă, de gumă, precum tenișii Converse. Vei ridica greutățile mai ușor, dacă ești aproape de pământ.

• Dacă dispui de o bandă de alergare, cu siguranță vei avea nevoie de o pereche de pantofi sport care să-ți ofere stabilitate și să diminueze impactul cu solul, precum Nike Air Zoom Pegasus sau Adidas Originals, pentru alergare.

• Pentru ora de fitness, trebuie să folosiți o pereche de pantofi sport care să ofere stabilitate gleznelor, să fie aibă o capacitate bună de amortizare a șocurilor și să fie flexibili, pentru exercițiile de fitness diversificate.

FashionUP te întâmpină cu o gamă largă de pantofi sport, potriviți pentru orice tip de exerciții de sport. Tot ce trebuie să faci este să citești descrierea produselor cu atenție și să te asiguri că ai ales mărimea potrivită.

arc-34176729_extraeru

2. Crează-ți un program pe care să-l respecți

Poate că ești o persoana matinală și preferi să-ți începi ziua cu câteva exerciții de gimnastică sau preferi să faci mișcare imediat după ce ai terminat munca pentru job, asta dacă lucrezi de acasă. Oricum ar fi, este alegerea ta în ce moment al zilei dorești să faci sport, deoarece nu te afli într-un cadru organizat unde ora la care trebuie să începi este stabilită de antrenor sau de sala de fitness. Dar, în același timp, sportul necesită disciplină și este important să creezi un program pe care să-l respecți întocmai. Alege-ți un interval orar și un antrenament pe măsura pregătirii tale și încearcă să îl respecți în fiecare zi.

3. Începe un antrenament ușor, cu exerciții simple

Când vine vorba de exerciții și antrenamente acasă, cu toții începem de undeva, cu toții suntem la un moment dat începători. Corpul tău trebuie să se obișnuiască cu mișcarea și dacă tu începi programul cu exerciții cu un grad de dificultate ridicat, corpul tău va fi epuizat, iar a doua zi nu te vei putea ridica din pat. Înainte să începi, evaluează-ți condiția fizică pentru a începe cu succes activitatea. Începe, întotdeauna, antrenamentul cu câteva mișcări de încălzire și continuă cu exerciții ușoare în primele zile, ca să nu abandonezi programul din cauza febrei musculare.

4. Hidratează-te și odihnește-te

Pentru ca antrenamentul tău sportiv să dea roade, trebuie să te hidratezi și să te odihnești, altfel organismal tău va fi obosit mereu. Dormi suficient în fiecare noapte! Creează-ți un program de somn care să cuprindă cele 8 ore necesare, pentru ca a avea un organism și un creier odihnit. Prin hidratare și un somn odihnitor, corpul tău va avea energia necesară, pentru a rezista unui antrenament sportiv în fiecare zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
March 2020
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact