5 lucruri despre eleganța masculină. Ce este de evitat să porți în afara casei, indiferent de modă

14/09/2019 by

pexels-photo-2332062-760x500Recunoaște. Când ai o întâlnire importantă, de obicei apelezi la „uniforma” clasică salvatoare: costum închis la culoare, cu o cămașă clasică și pantofi Derby. Codul vestimentar e clar dar, din fericire, în moda pentru bărbați schimbările sunt mult mai subtile decât în cea pentru femei.

Dacă gradul de formalitate al întâlnirii este unul mai redus, costumul clasic este înlocuit cu haine business casual sau smart casual. Aici apar câteva confuzii pe care le-am întâlnit destul de des, când domnii sunt în situația de a îmbina la alegere diverse piese vestimentare.

Ca să te orientezi mai ușor, îți voi dezvălui câteva reguli de bază, valabile indiferent de modă. Aplică-le și vei avea de fiecare dată o imagine coerentă și eleganta.

Iată cele 5 lucruri de evitat:

1. Combinația de elemente casual cu elemente elegante. Oricât de la modă ar fi și oricât de mult ți-ar plăcea, ceasul casual, cu brățara din silicon sau din piele viu colorată nu se potrivește la o ținută elegantă.

La fel de nepotrivit este să porți pantofi de lac cu blugi sau papion la costumul business. Pur și simplu sunt din filme diferite. E drept, moda face unele excepții și propune combinații de pantofi sport și costume elegante, însă gradul de eleganță al costumului nu este cel mai înalt.

2. Sunt de evitat combinațiile de culori nepotrivite. Negrul nu arată bine lângă maro închis sau lângă bleumarin închis, aceste culori alăturate se sabotează reciproc.

3. Combinația de bermude, sandale și blazer nu este una funcțională. Dacă privim ținuta ca întreg, partea de sus și cea de jos a corpului sunt din anotimpuri diferite.

4. Cămașa cu mâneci scurte nu se poartă în combinație cu un sacou deasupra. Când porți sacou, este recomandat să se vadă manșeta cămășii.

5. Șosetele albe nu se poartă la costumele închise la culoare. Aceasta este una din regulile de bază ale eleganței.

Valentina Bălașa Ario, autoarea articolului, este consultant de stil și lector la Fundația Calea Victoriei, unde susține Atelierul de stil vestimentar masculin, din 16 septembrie.

2 Comments
  1. Va zic eu ce sa nu purtati NICIODATA: Sandale cu sosete. Nu se potrivesc de nicio culoare! Pe bune ca mai bine iesiti afara doar in sosete! :)) Fain articolul, am ras la acele combinatii. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
September 2019
M T W T F S S
« Aug   Nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact