Alăptatul în public. PRO sau CONTRA?

22/07/2016 by

Am observat că în ultimul timp un subiect controversat în mediul online și nu numai este alăptatul în public. Totul a pornit de la faptul că mai multe femei atât din România cât și din străinătate s-au plâns că s-au simțit lezate și discriminate atunci când au fost rugate să nu își mai alăpteze copiii în spațiile publice.

160129090120_1_900x600

Am tot discutat pe această temă cu mai multe prietene, unele cu copii, altele fără și am ajuns la concluzia că nu calitatea de părinte te face să aprobi sau să acuzi acest gest, ci pur și simplu sistemul tău de valori.

Cred că suntem cu toții de acord că alăptatul este cel mai natural și mai frumos lucru pe care îl poate face o mamă pentru copilul ei. Pe lângă toate beneficiile pe care le aduce sănătății bebelușului, legătura care se creează între o mamă și pruncul său în aceste momente este extraordinară. Și aici vorbesc din propria experientă, pentru că din fericire mă număr printre mămicile care și-au hrănit copilul la sân atât cât s-a putut (în cazul meu până la vârsta de 6 luni).

În ceea ce privește însă alăptatul în locuri publice, trebuie să recunoaștem că oricât de open-minded am fi, tot ne simțim oarecum stânjeniți când suntem puși în fața faptului împlinit. Dacă vedem sau nu o femeie care alăptează într-un loc public nu este un lucru ce ține de fiecare dintre noi, însă dacă alegem să aruncăm priviri insistente sau critice, da.

Eu sincer nu cred că există vreo femeie care să țină neapărat să își alăpteze copilul în parc, într-un restaurant, la mall sau într-o cafenea. Cu toate acestea, de multe ori mamele sunt puse în această situație. Acum dacă ai devenit mamică trebuie să stai mereu cu copilul în casă? Sau să îi dai copilului lapte praf atunci când ieși afară chiar dacă tu îl hrănești exclusiv la sân? Și nu, să hrănești copilul înainte de a pleca de acasă nu este o soluție. Bebelușii trebuie să mănânce la intervale scurte de timp și de cele mai multe ori, la cerere. Așadar, dacă ești oriunde în afara casei și copilului i se face foame și începe să plângă, ce trebuie să faci? Să alergi către casa sau să îți hrănești copilul într-o toaletă doar pentru a te feri de “gura lumii”? Cred că pentru a înțelege această situație cel mai potrivit lucru ar fi ca fiecare dintre noi să încerce să se pună în locul unei mame cu un copil mic. Nu-i așa că lucrurile nu mai par așa simple?

În concluzie, sfatul meu pentru cei care critică acest gest este să se gândească la faptul că femeile care alăptează în locuri publice fac acest lucru doar din necesitate, pentru binele copilului lor și de aceea trebuie înțelese și protejate.

P.S Dacă te numeri printre mămicile care alăptează sau dacă urmează să fii mămică și ești în căutarea unui sutien special pentru alăptat, poți găsi mai multe modele aici.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
July 2016
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact