Ținutele pentru ceremonie – între mit & realitate

02/06/2016 by

maurice_munteanuAm tot auzit vehiculată ideea conform căreia dacă participi, de exemplu, la o nuntă, ținuta trebuie să fie de o flamboaianță extremă. Nimic mai greșit, din punctul meu de vedere. Iată de ce!

  1. Rochia de seară – aici, lucrurile se pot complica, sau se pot simplifica. Evident, totul ține de personalitatea celei care poartă rochia respectivă.

Dacă alegi o rochie lungă, prețioasă, din dantelă, cu o despicătură amplă sau cu un decolteu generos, trebuie să fii foarte atentă la accesorii. De preferat ar fi să porți sandale de seară, indiferent de sezon, și să eviți seturile formate din cercei, colier, brățară – nu e cool, nici stylish.

Rochie marsala Roserry
Rochie marsala Roserry

Un alt element important, decisiv, este coafura – evită o coafură previzibilă. În 2016 e mult mai indicat să optezi pentru niște bucle lejere sau pentru un look decoafat, sexy, lejer. Excesul de fixative sau de produse de styling te va face să pari mult prea matură. Și nici nu arată bine!

La o rochie spectaculoasă de seară nu vei purta ciorapi. Niciodata! Nici chiar dacă afară sunt 0 grade. Asta face parte din codul nescris al ținutelor pentru seară.

  1. Rochia pentru cocktail – de preferat ar fi să fie midi, din catifea sau dantelă. Te poți orienta fie către o rochie neagră, fie către una într-o nuanță discretă de pastel. Cel mai bine arată cu o pereche de stiletto sau, de ce nu, cu niște sandale retro, cu toc mediu și gros, cu bareta peste gleznă.

În ceea ce privește rochia pentru cocktail există și excepții – o poți purta cu ciorapi. Ai de ales între o pereche de ciorapi negri, mați sau între unii subțiri, din mătase, cu dungă la spate.

Rochie Roh Boutique din dantela
Rochie Roh Boutique din dantela

Un element extrem de chic este blazerul din catifea sau brocart, care trebuie purtat pe umeri, pentru un plus de stil.

În acest caz, recomand o pereche de cercei de inspirație art deco sau o broșă pe care o vei purta la reverul blazerului. Ar trebui să fie suficient.

  1. Costumul de smoking – mi se pare cea mai sexy alegere pe care o poate face o femeie în 2016. Un costum impecabil croit te va face să strălucești, la propriu.

Ai două variante – îl porți fie cu o cămașă structurată, din matase sau poplin, fie cu un top/corset, cu un decolteu amplu. Sigur, pantalonii pot fi ‘’țigaretă’’ sau, dimpotrivă, largi și evazați. Ambele variante sunt la fel de cool. La un costum de smoking cel mai bine ar fi să alegi o pereche de sandale cu toc înalt și subțire, cu barete foarte fine. Evită pantofii peep-toe, sau pantofii cu platformă.

Pantaloni Moja gri conici
Pantaloni Moja gri conici

Și aici accesoriile joacă un rol important – un colier metalic, la baza gâtului, tip choker, e mai mult decât suficient. Și, dacă vorbim de un smoking clasic, coafura mea preferată rămâne cea inspirată de moda anilor ’90 – părul perfect întins pe spate, cu un efect ‘’wet look’’!

Pentru că vorbim de ținute de seară/ocazie, te sfătuiesc să nu cazi în mirajul poveștii despre un machiaj prea… complex. Îți sugerez să eviți iluminatorul aplicat pe arcada ochiului, excesul de fond de ten și pudră, dar și culorile prea puternice aplicate pe pleoape. Sigur, există momente când arată bine, dar în general asta se întâmplă într-un pictorial de modă sau pe scenă. În viața reală, sunt convins că se aplică zicala ‘’less is more!’’.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
June 2016
M T W T F S S
« May   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact