Tu știi ce palton ți se potrivește?

03/11/2015 by

Când vine toamna, o întrebare “existențială” nu ne dă pace: Ce palton să îmi iau? Parcă vrem să fie colorat, dar parcă tot negru arată mai bine. Ba vrem să fie cambrat, ba vrem să ieșim din monotonie și să purtăm un model de palton mai deosebit. Unde îl purtăm? Ne avantajează, oare?

Ca să fiu sigură că nu duc lipsă de palton într-un moment cheie al vieții mele, toamna asta mi-am luat trei! Noroc că lucrez la FashionUP și am reducere de angajat! 🙂 Pentru că eu am ce-mi trebuie, vreau să te ajut și pe tine să îți găsești paltonul care ți se potrivește!

paltoane toamna iarna fashionup
Cum alegi paltonul potrivit?

Am multe prietene care apelează la mine pentru sfaturi, mai ales când vine vorba de achiziții mai deosebite, așa cum este atunci când îți iei un palton nou. Pentru ele, dar și pentru tine, am făcut o listă de criterii de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi paltonul pentru toamnă-iarnă!

Culoarea paltonului în funcție de culoarea tenului și a părului

Blondelor cu ten palid și ochi deschiși (așa cum este The Bitch) li se potrivesc perfect nuanțele puternice și aprinse: roșu, albastru, verde sau galben. Dacă totuși preferați nuanțele deschise, atunci puteți să vă folosiți de accesorii pentru a adăuga culoare.

REDINGOTA NISSA RG7201 Rosu FashionUP
REDINGOTA NISSA RG7201 Rosu

Roșcatelor cu tenul rozaliu, ușor pistruiat (așa cum este Katy) le sunt recomandate paltoanele de culoare roșie, verde kaki sau albastră, combinate cu nuanțe aurii și bej, care să pună în evidență, în mod discret, finețea tenului și culoarea plăcută a ochilor și a părului.

Palton pentru femei marca Fontana 2.0 MARTA bleumarin FashionUP
Palton pentru femei marca Fontana 2.0 MARTA bleumarin

Brunetelor sau celor cu părul șaten închis (cum sunt eu), le stă bine cu nuanțe intense, strălucitoare, dar și nuanțe ca alb, roz, mov, roșu intens și, de ce nu, chiar negru, dacă tenul lor este foarte alb. Dacă au tenul măsliniu, atunci le oferim direct diplomă de „Cele mai norocoase”, pentru că ele pot purta orice nuanță doresc.

Cojoc RVL Sensational Wearing rvl D2024-roz-deschis FashionUP
Cojoc RVL Sensational Wearing rvl D2024-roz-deschis

Șatenelor cu reflexii arămii și cu tenul deschis (cum e Mihaela) li se potrivesc cel mai bine paltoanele în tonuri neutre: gri deschis, galben auriu, verde anason, maro, combinate cu nuanțe de turcoaz și albastru.

PARDESIU Cafe Latte - Cardinale Rosa cafeniu FashionUP
PARDESIU Cafe Latte – Cardinale Rosa cafeniu

Modelul paltonului în funcție de forma corpului

Dacă ai șoldurile late, trebuie să știi că paltonul perfect pentru tine este cel evazat în partea de jos! Stiliștii recomandă paltoane strânse în partea superioară și largi în zona șoldurilor, care îți vor evidenția talia și vor masca porțiunile cu probleme. Pentru a obține un echilibru și mai mare, poți alege paltoane cu epoleți, care atrag atenția în zona umerilor sau cu guler larg și diverse decorațiuni în partea de sus.

Palton Be You bleu, din lana FashionUP
Palton Be You bleu, din lana

Dacă ai bustul mare, alege paltoane cu un singur rând de nasturi și evită-le pe cele care au prea multe detalii în partea de sus. Ideal pentru tine este decolteul în formă de V și nu uita că liniile și cusăturile verticale au rolul de a micșora optic.

Palton Top Secret TOP-SPZ0293GB FashionUP
Palton Top Secret TOP-SPZ0293GB

Dacă ai bustul mic, pentru tine există tot felul de paltoane cu detalii aplicate pentru da volum zonei bustului: voloane, broderii sau nasturi. Dacă ai umerii mici, alege un palton cu epoleți și evită-l, dacă ai umerii lați.

Palton Sandre Sokrates by Andra Matei Sokrates by Andra Matei FashionUP
Palton Sandre Sokrates by Andra Matei
Sokrates by Andra Matei

Dacă ești mică de statură (mignionă), este indicat să porți paltoane ale căror lungime este până deasupra genunchilor, care vor da senzația de alungire a siluetei. Niște paltoane mai lungi de atât nu te vor avantaja deloc. Evită mânecile evazate și alege o croială cu linii drepte. Stai departe de curele atunci când vine vorba de palton, iar dacă vrei neapărat să îți evidențiezi talia, alege o curea subțire sau din același material și în aceeași nuanță cu paltonul.

REDINGOTA NISSA RG7427 Imprimat FashionUP
REDINGOTA NISSA RG7427 Imprimat

Dacă ești înaltă, trebuie să acorzi o atenție deosebită mânecilor! Aceastea trebuie să aibă o mărime perfectă. Niște mâneci puțin mai scurte vor da senzația că întregul palton îți este mic. Pentru a adăuga volum ținutei, poți alege un palton cu niște nasturi mari și colorați și poți adauga o curea lată în talie. Lungimea paltonului poate fi clasică, până sub genunchi sau foarte lung.

Palton Fontana 2.0 gri din lana, cu nasturi si cordon tipe inalte FashionUP
Palton Fontana 2.0 gri din lana, cu nasturi si cordon

Dacă ești plinuță, stiliștii recomandă un palton care să urmeze liniile naturale ale corpului, pentru a da senzația unei siluete mai subțiri. Alege paltoane cu croieli și materiale simple, până la genunchi. Și de această dată este recomandată o curea, pentru că va masca micile imperfecțiuni!

REDINGOTA NISSA RG7410 Negru FashionUP
REDINGOTA NISSA RG7410 Negru

Dacă ești atletică, ai nevoie de ținute care să fie feminine. Cele mai potrivite pentru tine sunt paltoanele cu forme accentuate și cu umerii accentuați! Caută modele cu buzunare, curele în talie și cât mai multe detalii plasate în zonele pe care vrei să le evidențiezi! Poți purta paltoane scurte, stil jachetă, sau paltoane cu lungime până deasupra genunchiului.

REDINGOTA NISSA RG7915 Mov
REDINGOTA NISSA RG7915 Mov

Sper că îți va fi de folos acest mig ghid ajutător pentru a alege paltonul care ți se potrivește. Toate paltoanele pe care le-ai văzut mai sus sunt de pe FashionUP.ro și le găsești AICI, cu REDUCERI de până la 82%.

Dacă ai și tu informații utile care să ne ajute atunci când alegem paltonul pentru toamnă-iarnă sau dacă ai citit recent articole interesante pe această temă, eu și fetele le așteptăm cu drag și interes! 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
November 2015
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact