Inspirație: Săptămâna Modei din New York

14/08/2015 by

Nu ți se pare că zilele trec incredibil de repede?! Deja e luna august, ultima lună de vară, iar toamna e la doi pași de noi. Pentru că îmi place să fiu tot timpul pregătită și în tendințe, am început să mă documentez cu privire la tendințele toamnă-iarnă 2015.

5T0J26091

Cele mai bune surse de inspirație pentru mine le reprezintă Săptămânile Modei, evenimente în cadrul cărora se prezintă cele mai noi colecții ale marilor designeri. Cum fac eu? Mă uit peste creațiile lor, citesc tot ce apuc despre ele și apoi, în funcție de stilul meu, trasez niște reguli pe care să le urmăresc atunci când merg la shopping.

Pentru că vreau să dau mai departe ce am aflat (fără să știu exact care este stilul tău vestimentar) o sa încerc să alcătuiesc o listă generală despre tendințele toamnă-iarnă 2015. Voi scrie în continuare despre propunerile designerilor de la Săptămâna Modei din New York.

Săptămâna Modei din New York toamnă-iarnă 2015-2016

Sâptămâna modei de la New York a avut loc în perioada 12-19 februarie 2015, perioadă în care au fost prezentate colecții de la case de modă celebre ca: Oscar de la Renta, Carolina Herrera, Diane Von Furstenberg, Ralph Lauren, Zac Posen și Victoria Beckham și altele.

  1. Marchesa a prezentat o colecție de rochii de lux prin care să arate că se vor purta paietele, penele, franjurii, florile purpurii voluminoase, pliseurile, bijuteriile îndrăznețe (ca să îți faci o idee, cam tot ce se purta și prin filmul “The Great Gatsby”). În ceea ce priveste paleta de culori, nuanțele dominante au fost roșu, negru, alb, violet, vișiniu și gri.
  1. Pentru ținutele de stradă, propunerile Donnei Karan pentru Săptămâna Modei au pus accent pe negru, gri și alb. Accentele de culoare au fost create cu ajutorul detaliilor aurii, iar modelele rochiilor și costumelor mizau pe volane geometrice etajate și linii verticale alungite.
  1. Pentru diversitate, în cazul ținutele de seară, Zac Posen a propus culoarea roșie și rochiile lungi până în pământ. Tot în această nuanță, vor putea fi purtate și bluzele, pantalonii, încălțămintea, accesoriile și blănurile scurte. O altă culoare la fel de promovată a fost verdele, în diferite nuanțe, de la clasic intens și până la verdele-gri estompat. Alte nuanțe pe care e bine să le ții minte sunt albastru, oranj, negru și argintiu. 
  1. Altuzarra a promovat, prin modele prezentate pe podium, stilul barbătesc pentru femei. Costumele de lână cu pantaloni în stil clasic și cu imprimeuri geometrice vor fi la modă toamna asta. Paltoane, haine de blană și jachete de piele nu trebuie să lipsească nici ele din garderoba ta. Pentru ținutele de zi cu zi, au fost alese culorile maro, albastru inchis, roz, bej, albastru, rosu, negru și alb, în timp ce pentru ținutele de seara, designerul a ales nuanțe intense de vișiniu, auriu, precum și negru clasic.
  1. Victoria Beckam ne încurajează să purtăm pulovere voluminoase, călduroase și confortabile. Le putem combina cu fuste oblice. Propunerea Victoriei este stilul minimalist, deci, dacă ești adepta acestui stil, colecția propusă de ea va fi pe placul tău. Paleta de culori în cazul acestei colecții a fost una destul de închisă, cu puține acente de verde estompat, bej sau oraj.
  1. Diane Von Furstenberg a propus pentru toamna-iarna 2015-2016 costume cu pantaloni și rochii petrecute (“wrap dress”), pentru zi, iar pentru noapte, rochii din dantelă și satin, în nuanțe de roșu și negru. 
  1. Pentru cele dintre noi care sunt mai friguroase, Ralp Lauren a propus ținute stilate, dar foarte călduroase. Ziua putem purta pulovere și rochii călduroase și împletite, poncho, cojoace, paltoane, blănuri, sacouri, fuste și pantaloni. Accesoriile toamnei sunt: pălăriile, căciulele, cravatele, accesoriile voluminoase, centurile late, bretelele, gențile cu franjuri și mănușile, care să se asorteze cu încălțămintea.

Pentru ținutele de seară avem costume negre din piele și tricot în stil masculin, precum și rochii clasice foarte lungi. Culorile de bază ale acestei colectii au fost negru, alb și gri, combinate cu nuanțe calde de maro, bronz și auriu.

  1. Carolina Herrera, veteran al industiei de fashion americane, merge pe tradițional, dar inovează prin imprimeurile îndrăznețe, culorile și texturi inspirate din dinamica apei, în general, și a valurilor mării, în special. 
  1. Peter Copping, directorul creativ Oscar de la Renta și înlocuitorul marelui designer, care a decedat la scurt timp după numirea lui Cropping în funcție, a prezentat o colecție destul de variată, cu imprimeuri geometrice și compoziții florale. Costumele foarte elegante, dar și discrete în același timp, au fost în centrul acesei colecții rafinate, luxoase, dar cu un aer de modestie. Stilul office a fost subliniat și completat cu fuste și bluze cu diferite croieli. Pentru seară, bustierele vor fi la mare căutare, atât cele mulate, cât și cele evazate. Paleta de culori propusă de Oscar de la Renta este foarte diversă și cuprinde: vișiniu, roșu, auriu, albastru, magenta, galben și diverse nuanțe de violet.

Cam asta ar fi părerea americanilor despre cum trebuie să arate garderoba noastră în perioada toamnă – iarnă 2015/2016. Pentru că e bine să ne luăm inspirația din mai multe surse, te anunț că urmează încă trei articole despre Săptămâna Modei din: Londra, Milano și Paris. Abonează-te la newsletter sau urmărește-ne pe pagina de Facebook, ca să fii pe fază când apar.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Arhivă
August 2015
M T W T F S S
    Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Blog FashionUp
Tot ce trebuie să știi despre fashion, real brands și smart shopping!
Contact